Pogăcele cu ceapă de Pericei

pogacele-poze POGĂCELE CU CEAPĂ DE PERICEI

Obiceiurile vechi nu mor niciodată.

Ingrediente pentru 12 bucați

Timp de preparare 1 oră

Dificultate medie

500 gr făina 

1 plic praf de copt

1 linguriță de sare

130 gr untură de porc

100 ml lapte

1 ouă

250 gr ceapă de Pericei călită în untură de porc

1 ou pentru garnisit

Într-un bol mare amestecăm făina, sarea și praful de copt, apoi punem untura și amestecăm bine. Facem o gaură în mijloc unde punem ouăle,laptele și ceapa, călită frământăm bine până aluatul este bine legat. Facem o bilă de aluat pe care o întindem foaie groasă de cca. 2,5 cm și tăiem cerculețe folosind o formă rotundă(pahar, cană, ce avem la îndemână). După ce așejăm pogăcelele în tava pe care am pus foaie de copt, le ungem cu oul pentru garnisit bătut bine. Pogăcelele le coacem cca. 15 minute, în cuptorul încins la 200°C, până se rumenesc. POFTĂ BUNĂ!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *