Ceapă umplută

ceapa-umpluta-poza

Ingrediente:

            4 cepe mari de Pericei

            300 gr carne tocată de vită

            2 linguri orez

            1 ou

            o jumătate de lămâie

            1 cățel usturoi

            2-3 cuișoare

            1 frunză dafin

            20 gr unt

            1 lingură ulei

            pătrunjel, tarhon, cimbru, sare și piper

Mod de preparare

Se taie căpăcelele celor 4 cepe și se scobește înăuntru pentru a le putea umple. Într-o cratiță se pune carnea tocată, miezul de ceapă de la cele 4 cepe tăiat mărunt, pătrunjelul și usturoiul mărunțite, cuișoarele, cimbrul, sare și piper după gust. Se acoperă cu apa și se lasă să fiarbă până scade. După ce se evaporă apa, scoatem frunza de dafin și cuișoarele apoi adăugăm untul, oul, zeama de lămâie și tarhonul tăiat mărunt. Se umple cepele cu această compoziție, se pun căpăcelele pe ele și se așază în tava de la cuptor unsă. Se lasă la cuptor aproximativ o oră.

Pentru cei ce doresc un gust mai acrișor, în compoziție se poate adăuga bulion după gust.

POFTĂ BUNĂ !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *