Ficăței de pui cu ceapă de Pericei

ficatei-de-pui-cu-ceapa

 Ingrediente

500 gr ficăței de pui

1 ceapă mare

40 gr unt

Lapte

2 linguri ulei

Cimbru, rozmarin, sare, piper, pătrunjel pentru ornat, vegeta( dacă ai de casă e mai gustoasă)

Ficățeii după ce i-am spălat se pun într-un castron și îi acoperim cu lapte, se lasă cca 30 minute. Între timp curățăm ceapa și o tăiem solzișori, punem untul la topit și adăugăm ceapa tăiată. Dacă ai vas de teflon e mai bine. Ceapa o lăsăm să se rumenească ușor la foc mic peste care punem ficățeii strecurați din lapte. Îi rumenim pe rând pe o parte și pe alta apoi adăugăm condimentele(după gust, cimbrul și rozmarinul le dă un gust deosebit) acoperim vasul cu un capac și lăsăm la foc mic. Amestecăm ușor să nu se rupă ficățeii(sunt foarte fragili). Lăsăm la foc cca 10-15 minute(la foc mic) verificând ca să rămâna ficățeii pufoși.

POFTĂ BUNĂ !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *