Frigărui de pui cu ceapă de Pericei

Ingrediente

piept de pui- jumătate de piept de pui

somon afumat- 100 gr- bucată întreagă

ardei gras rosu- ½ buc

ardei gras – ½ buc

ceapă roșie- 1 buc mai mare

dovlecel- 4 rondele

ulei de măsline- o lingură

sare, piper- după gust

oregano uscat- o linguriță

bețițoare de bambus pentru frigărui

 

Tăiați pieptul de pui și somonul afumat în cubulețe de cca 2 cm și ardeiul gras la aceleași dumensiuni cum a-ți tăiat carnea de pui și peștele, ceapa roșie o tăiați în patru, iar feliile de dovlecel în jumatate.Puneți carnea de pui, peștele și legumele alternativ pe bețișoarele de bambus. Când am terminat de pus pe bețișoare carnea, pestele, ardeiul, ceapa, dovlecelul, ungem cu ulei de măsline pe toate părțile, deasupra presărați oregan uscat și condimentați cu sare și piper. Întoarceți frigăruile pe toate parțile, să se rumenească uniform

Se pot prepara pe orice fel de grătar electric sau afară la iarbă verde, dar și în tigaie cu capac specială pentru grătare sau la cuptor în tavă.

Pentru un plus de gust se pot adăuga și alte legume roșii, castraveți sau puțină slănină ori kaizer și chiar ciuperci.

      POFTĂ BUNĂ !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *