Perișoare în sos de ceapă ( ceapă de Pericei) și bulion

  Perișoare în sos de ceapă și bulion  chiftelute-marinate   Ingrediente pentru perișoare 500 gr de carne tocată de porc 1/2 franzelă 100 ml lapte 1 lingură cu vârf de pătrunjel verde tocat 1-2 căței de usturoi 1/4 ceapă tăiată mărunt 1 ou crud sare, piper( după gust) ulei pentru prăjit. Ingrediente pentru sos     200 ml bulion 2 ceapă mare 100 ml vin alb 1-2 căței de usturoi 2 foi de dafin sare, piper( după gust)   Mod de preparare Pâinea se pune la înmuiat în lapte cu 5 minute înainte de a începe cu perișoarele. Se amestecă toate ingredientele în ordinea de mai sus, formăm perișoarele cu ajutorul unei lingurițe pentru a avea toate aceeași mărime. Se prăjesc în ulei încins pe toate părțile. Le scoatem și le punem într-o farfuriei. Pregătim sosul în felul următor. În uleiul rămas adaugăm ceapa tăiată mărunt și o călim. După ce e călită o mixăm. Perișoarele, cățeii de usturoi zdrobiți, foile de dafin, ceapa mixată, vinul, 1 cană cu apă ,sare, piper după gust le punem împreună cu ceapa mixată. Lăsăm să fiarbă 5 minute, apoi adăugăm bulionul și lăsăm să fiarbă înca cca 15-20 de minute, la foc mic și amestecăm din când în când ca să nu se lipească. Putem servi cu salată sau cartofi prăjiți.   POFTĂ BUNĂ!!!    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *