Perișoare în sos de ceapă ( ceapă de Pericei) și bulion

 

Perișoare în sos de ceapă și bulion

 chiftelute-marinate

 

Ingrediente pentru perișoare

500 gr de carne tocată de porc

1/2 franzelă

100 ml lapte

1 lingură cu vârf de pătrunjel verde tocat

1-2 căței de usturoi

1/4 ceapă tăiată mărunt

1 ou crud

sare, piper( după gust)

ulei pentru prăjit.

Ingrediente pentru sos    

200 ml bulion

2 ceapă mare

100 ml vin alb

1-2 căței de usturoi

2 foi de dafin

sare, piper( după gust)

 

Mod de preparare

Pâinea se pune la înmuiat în lapte cu 5 minute înainte de a începe cu perișoarele.

Se amestecă toate ingredientele în ordinea de mai sus, formăm perișoarele cu ajutorul unei lingurițe pentru a avea toate aceeași mărime. Se prăjesc în ulei încins pe toate părțile. Le scoatem și le punem într-o farfuriei.

Pregătim sosul în felul următor.

În uleiul rămas adaugăm ceapa tăiată mărunt și o călim. După ce e călită o mixăm.

Perișoarele, cățeii de usturoi zdrobiți, foile de dafin, ceapa mixată, vinul, 1 cană cu apă ,sare, piper după gust le punem împreună cu ceapa mixată.

Lăsăm să fiarbă 5 minute, apoi adăugăm bulionul și lăsăm să fiarbă înca cca 15-20 de minute, la foc mic și amestecăm din când în când ca să nu se lipească.

Putem servi cu salată sau cartofi prăjiți.

 

POFTĂ BUNĂ!!!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *