Tobă de porc

Tobă de casă
Ingrediente
Picioarele de la porc
1/2 cap de porc (+ limbă si urechi)
1 inima de porc
300 gr sorici ( dacă ai mai mult e mai bine)
500 gr carne de porc (macră sau cu grăsime, după gustul fiecăruia)
1 ciolan de porc
Ienibahar ( pentru cei cărora le place)
1 linguriță coriandru boabe
1 lingurită piper negru boabe
2 foi dafin
1 capatană usturoi ( după gust)
sare, piper negru macinat, 1 lingurită boia dulce
Mod de preparare
        Se taie picioarele de porc în două pe lungime. Se spală bine carnea în apă rece, insistând mai ales pe inimă.Se pune totul într-un vas mare și se acoperă cu apă fierbinte,  se lasă să se opăreasca timp de 10 minute. Se spală iar carnea cu apă rece.
        Se așează totul (exceptând carnea macră) într-o oală. Se acoperă cu apă rece, doar cât să depășească cu 2 cm. Se adaugă aromele (ienibahar, coriandru, dafin , piper boabe) și se aduce la fierbere încet. Se fierbe la foc mic timp de 2 ore. Se spumează la inceput și se șterge marginea oalei.Dupa 2 ore se adaugă și carnea macra și 1 lingură de sare. Se mai fierbe înca 2 ore la foc mic.Se strecoară supa, reținând carnea, care se lasă să se răcorească.
        Se strivește usturoiul pastă. Se adaugă treptat pasta de usturoi în supă, până devine usturoiată după gustul vostru (am pus 3 lingurițe de pastă de usturoi). Se lasă supa 5 minute să se infuzeze cu usturoiul. Se drege supa și de sare.Se așează tifon în 4 straturi într-o sită așezată pe un vas. Se strecoară încă o data supa, pentru a îndeparta usturoiul.
        Urmează degresarea supei. Cea mai simplă și rapidă metodă, pe care eu o folosesc în asemenea momente, este degresarea cu un servețel de bucătarie. Procedați astfel: luați două șervețele de hârtie de bucătărie și suprapuneți-le. Așezați-le apoi deasupra supei, cât să se îmbibe ușor de grăsimea de la supafața supei. Veți vedea grăsimea cum se adună pe șervețel. Prindeți șervețelul de capete și ridicați-l ușor, mutându-l într-o farfurie (fară să-l strângeți sau să-l stoarceți). Repetați acest pas de 3-4 ori, ca să se degreseze supa cât mai bine.
        Carnea se dezosează. Se taie carnea fâșii lungi. Urechile și soricul se taie fideluța. Se condimentează carnea cu sare, piper negru măcinat și boia. Adăugați condimente (sare, piper, boia), amestecați cu mâinile să se omogenizeze și apoi gustați până vi se pare potrivit de sărat și piperat. Boiaua este și pentru culoare.
        Tava de chec se unge cu unt (sau ulei; acesta are rol doar de a fixa folia). Se tapetează tava cu folie de plastic. Se așează carnea, punând fâșiile pe lungimea tăvii. Cu dosul unei linguri apăsați carnea în tavă, să se așeze bine.Cu polonicul turnați supa usturoiată peste carne, doar cât să ajungă sus, dar să nu depașească carnea.
        Acoperiți tava cu folie de plastic. Așezați o bucată de carton (decupată după dimensiunea tăvii) deasupra. Asezați o greutate deasupra să preseze carnea.Puneți tava la frigider peste noapte, sa se închege.
        A doua zi, răsturnați toba pe un platou. Desprindeți folia. La servire, tăiați felii.
POFTĂ BUNĂ !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *