Ciorbă de fasole cu afumătură

 

 

 

 

Ingrediente:

300 g boabe de fasole colorată
200 g costiţă afumată
1 ceapă
1 morcov
1 păstârnac
1 ţelină mică
1 ardei gras
300 ml pulpă de roşii (conservă sau bulion de casă)
pătrunjel verde
500 smântână
sare, piper, 2 foi de dafin, leuștean

Mod de preparare:

Se lasă fasolea la înmuiat câteva ore sau de seara până dimineaţa. Se scurge, se fierbe în două ape care se aruncă şi în cea de-a treia apă se adaugă sare şi se lasă la fiert până este aproape pătrunsă. Se adaugă legumele curăţate, spălate şi tăiate după preferinţă (eu le tai rondele), se completează cu apă şi se lasă la fiert circa 20 de minute. Între timp, se taie costiţa “beţişoare”, se rumenesc crocant într-o tigaie neaderentă şi se adaugă în oală, continuând fierberea încă 10 minute. Se adaugă pulpa de roşii, foile de dafin, pătrunjel, se condimentează ciorba de fasole cu costita afumata cu sare şi piper, după gust, şi se mai fierbe 5 minute.  Se adaugă smântână, leuştean tocat mărunt şi după 2-3 clocote se opreşte focul.

Se lasă ciorba de fasole cu costita afumata acoperită cu capac 10 minute să se aromatizeze şi apoi se serveşte.

Pentru a fi mai gustoasă ciorba: se taie ceapă de Pericei rondele, se condimentează cu sare, ulei și puțin oțet de mere. Gustul de ceapă de Pericei cu ciorba de fasole este o deliciu.

POFTĂ BUNĂ !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *