Pivnițe de poveste

Afecțiuni gastrice,hepatice

AFECTIUNI GASTRICE, HEPATICE SI EDEME RENALE Ulcere gastrice – se consuma ceapa multa cruda si  fiarta. Urinari dificile- se fac cataplasme cu felii de ceapa cruda in partea de jos a abdomenului si in zona rinichilor. Se consuma si vin sau tinctura de ceapa. Edeme renale si hepatice – se[…] Read More →

Biserica Schimbarea la Față din Bădăcin

Biserica “Schimbare la fată” de la Bădăcin Primele date despre biserică și confesiunea românilor locuiori în Bădăcin le avem din anul 1733, când la Bădăcin erau 23 de familii de români de confesiune ortodoxă, iar numele preotului care păstora mica turmă de aici se numea Petru După petri Mór, biserica[…] Read More →

Ciorbă de fasole cu afumătură

        Ingrediente: 300 g boabe de fasole colorată 200 g costiţă afumată 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac 1 ţelină mică 1 ardei gras 300 ml pulpă de roşii (conservă sau bulion de casă) pătrunjel verde 500 smântână sare, piper, 2 foi de dafin, leuștean Mod de[…] Read More →

Suc de ceapă cu miere de albine

     Rețetă din suc de ceapă cu miere de albine  Rețetă care este foarte bună în amelioararea circulației sanguine a bolilor cardiovasculare dar și în cazuri de răceala sau gripă. Compoziție: 1 kg ceapă roșie, 300 g miere de albine din floră montană( de preferință).       Preparare: ceapa se curață, se[…] Read More →

Tobă de porc

Tobă de casă Ingrediente Picioarele de la porc 1/2 cap de porc (+ limbă si urechi) 1 inima de porc 300 gr sorici ( dacă ai mai mult e mai bine) 500 gr carne de porc (macră sau cu grăsime, după gustul fiecăruia) 1 ciolan de porc Ienibahar ( pentru[…] Read More →

Perișoare în sos de ceapă ( ceapă de Pericei) și bulion

  Perișoare în sos de ceapă și bulion     Ingrediente pentru perișoare 500 gr de carne tocată de porc 1/2 franzelă 100 ml lapte 1 lingură cu vârf de pătrunjel verde tocat 1-2 căței de usturoi 1/4 ceapă tăiată mărunt 1 ou crud sare, piper( după gust) ulei pentru[…] Read More →

Despre ceapă

Ceapa provine din regiunile de stepă din Asia centrală și de vest, probabil teritoriul Afganistanului de azi. Este una dintre cele mai vechi plante de cultură, fiind apreciat cu cca. 5.000 de ani în urmă, cultivată ca plantă medicinală, condiment și ca legumă. În Egiptul antic ceapa era considerată un simbol al vieții eterne, datorită[…] Read More →

Bisericii din Bădăcin

Fântână arteziană

Fântâna arteziană                     În centrul localității Pericei în mijlocul parcului se află o fântâna arteziană, provenită din Austria. A fost expusă de un negustor de antichități la Constanța de unde a fost cumpărată de primarul Periceiului. Patru fete cântând la diverse[…] Read More →